18 July 2011

Dr Lo' Lo' Mohd Ghazali Kembali ke Rahmatullah

 

KUALA LUMPUR, 17 Julai:  Alfatihah buat Allahyarhamah  .Ahli parlimen Titiwangsa, Dr Lo' Lo' Mohd Ghazali (gambar) menghembuskan nafas terakhir di Hospital Selayang kira-kira jam 10.15 malam tadi.
Kami dari Pemuda Segambut mengucapkan takziah kepada keluarga Beliau. Almarhum adalah seorang Tokoh pejuang islam yang gigih dan kental dalam menghadapi cababaran yang getir dalam memperjuangan agama Agama Islam dan hak rakyat khususnya di parlimen Titiwangsa.

Jenazah beliau kini sedang diusahakan untuk dibawa ke Masjid Al-Akram, Dato Keramat.Beliau sebelum ini menerima rawatan akibat kanser.

Dalam respons awal, Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan Allahyarhamuha seorang yang istiqamah berjuang untuk Islam sehingga akhir hayat.

"Semoga Allah merahmati rohnya dan ditempatkan bersama orang-orang yang soleh. Beliau seorang yang istiqomah berjuang untuk Islam hingga ke saat akhir hayatnya," tulisnya di Facebook.


Menurut anak allahyarhamuha, Muhd Fawwaz, jenazah akan diuruskan di Masjid al-Akram, Datuk Keramat pagi esok.
"Insya allah, akan dikebumikan pada waktu pagi di Tanah Perkuburan Islam Datuk Keramat,"Semoga rohnya tergolong dari kalangan hambaNya yang solehah. al Faatihah..

No comments:

Post a Comment